Home » Hielspoor

Hielspoor

 

Hielspoor is een hardnekkige aandoening van de pees die onder de voetrug loopt. De klacht wordt met name gekenmerkt door pijnklachten die aanwezig zijn tijdens het lopen en het starten met lopen. De pijn wordt vaak omschreven als een felle, heftige pijn. Het op rek brengen van de pees zal pijnlijk zijn.

Oorzaak

Hielspoor kan veel verschillende oorzaken hebben, iedereen kan het krijgen. Echter in sommige situaties is het risico dat je deze klacht krijgt natuurlijk groter. Het kan overbelasting zijn door teveel of verkeerd lopen. De stand van de voeten kan verkeerd zijn of het schoeisel heeft te weinig demping. Hielspoor is een bekende hardloopblessure, echter ook bij gewoon wandelen of joggen kan deze voorkomen. Bekend is dat personen met overgewicht meer risico’s hebben op een heel aantal aandoeningen. Hielspoor hoort hier ook bij.

hielspoor

Wat te doen?

Bij hielspoor wordt allereerst rust geadviseerd. Dit betekent dat je het lopen en traplopen zoveel mogelijk moet beperken tot het nodige. Wanneer deze rust niet vroegtijdig wordt genomen, blijft de klacht bestaan en zal deze alleen maar erger worden. Hoe langer de klacht aanwezig is, hoe groter het risico dat dit een langdurige klacht wordt.

Voor meer en uitgebreidere informatie lees u op hielspoor.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net