Home » Peesontsteking Knie » Peesontsteking knie injectie

Peesontsteking knie injectie

 

De klachten van een peesontsteking kunnen nogal heftig zijn. Als je naar de huisarts gaat, zal die echter niet meteen een injectie geven. Vaak worden eerst medicijnen geprobeerd. Als die niet voldoende werken, kan de huisarts besluiten om een injectie te geven. Een huisarts kan je ook doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een injectie. Dan geeft de orthopeed hem. Die kan eventueel de injectie zetten met behulp van echo, om de juiste plaats te bepalen. Een ontsteking is namelijk op een echo te zien. Een huisarts heeft niet altijd een echo tot zijn beschikking. Sommige huisartsen en fysiotherapeuten werken samen met het zetten van injecties onder echo bijvoorbeeld.

Injectie bij peesontsteking

De injectie die bij een peesontsteking wordt gegeven, is vaak de cortico costeroïd injectie. Cortico costeroid is een hormoon dat het lichaam aanmaakt in de bijnierschors. Dit hormoon zorgt voor pijnstillen en het remmen van ontstekingen. Door de injectie lokaal te geven (bij de ontsteking), wordt dit hormoon zeer lokaal toegediend. Dit geeft dat de bijwerkingen wat milder zijn vaak wat milder zijn dan bij medicijnen. Toch wordt vaak eerst een medicijn gegeven alvorens een injectie toe te dienen.

Het effect van een injectie is vaak al vrij snel waarneembaar. Na enkele uren kan de pijn al minder zijn, en daardoor de beweeglijkheid en belastbaarheid van de knie toegenomen zijn. Een injectie kan vijf a zes weken verlichting van de klachten geven. Als er na twee tot drie weken geen effect waarneembaar is, dan kun je eigenlijk wel vaststellen dat de injectie niet werkt.
Een injectie mag meerdere keren achter elkaar gegeven worden, maar na een keer of drie is het verstandig om er echt weer even mee te wachten, ook als het gewenste effect nog niet bereikt is. Er zit wel een maximum aan het aantal injectie te geven binnen een bepaalde tijd. Dit hangt onder andere af van de klacht waar de injectie voor wordt gegeven.

Een injectie kan wat bijwerking geven, of wat allergische reactie zoals wat roodheid of zwelling. Meestal zijn de bijwerkingen echter mild. Let bij suikerziekte op het eventueel ontregelen van de bloedsuiker.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net