Home » Peesontsteking Knie » Peesontsteking knie medicijnen

Peesontsteking knie medicijnen

 

Wanneer je met een peesontsteking in de knie bij de huisarts komt, kan hij medicijnen voorschrijven. Dit zal hij niet zomaar doen, soms is het ook goed om de natuur zelf zijn werk te laten doen. Of de huisarts wel of geen medicijnen voorschrijft kan bijvoorbeeld afhangen van de mate van klachten, de duur van klachten en nog enkele andere dingen. Een peesontsteking in de knie kan namelijk verschillende klachten geven.

Medicijnen; NSAID

Als een huisarts medicijnen voorschrijft bij een peesontsteking, is de kans groot dat dit een medicijn is die valt onder de NSAID. NSAID’s zijn een pijnstillende ontstekingsremmers. NSAID is eigenlijk de kapstok naam, en aan de kapstok hangen verschillende ‘jassen’. Diclofenac bijvoorbeeld, is een NSAID. Net als naproxen en ibuprofen.
Een NSAID wordt kan worden voorgeschreven als een paracetamol niet meer voldoende werkt.
Er zijn onder de NSAID’s ook nog weer twee groepen. De klassieke, en de groep die later veranderd en ontwikkeld is. De klassieke groep is anders samengesteld, wat maakt dat de kans op maagklachten groter is. Het medicijn remt niet alleen ontstekingen, maar ook de COX-1 enzymen. Deze enzymen zijn belangrijk voor de bescherming van het maag-darm kanaal.

Bijwerkingen

Een medicijn dat onder de NSAID’s valt, is dus wel een zwaarder medicijn dan bijvoorbeeld de paracetamol die we bij de drogist kopen. Hierdoor is ook de kans op bijwerkingen wat groter. Let altijd op maagklachten bij inname van dit medicijn. Vaak krijg je ook meteen een maagbeschermer. Ook mag het medicijn niet met bloedverdunners gebruikt worden.

Natuurlijk alternatief; homeopathische middelen

De hierboven beschreven medicijnen hebben dus een kans op bijwerkingen, en zijn best pittig. Het is dan ook niet gek om eerst eens te laten bekijken wat natuurlijke middelen kunnen doen in het bestrijden van een ontsteking.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net