Home » Peesontsteking Knie » Peesontsteking knie symptomen

Peesontsteking knie symptomen

 

Bij een peesontsteking in de knie is vaak de pees aan de voorkant van de knie ontstoken. Deze pees loopt vanaf de knieschijf naar het onderbeen. Het is een vervelende klacht die tevens lang kan duren.

Peesontsteking is overbelasting?!

Vaak heeft een peesontsteking in de knie te maken met overbelasting. Niet altijd, maar in de praktijk is dit vaak wel het geval. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Een peesontsteking hoeft dus niet per definitie door overbelasting te ontstaan. Sommige mensen zijn sneller vatbaar voor ontstekingen. Bijvoorbeeld bij mensen met een verzwakt immuumsysteem komen sneller ontstekingen voor. Ook kun je vatbaarder voor ontstekingen zijn wanneer de algehele kracht in de spieren relatief laag is en je het vervolgens teveel gaat belasten.

Hoe ontstaat een peesontsteking aan de knie

Een peesontsteking kan dus ontstaan door overbelasting. Wanneer de pees aan de voorzijde van de knie ontstoken is, zijn er verschillende activiteiten die duidelijk belastend zijn. Dit zijn voornamelijk hurken en traplopen. Een beroep waarbij je veel moet hurken en traplopen, kan dus meer risico geven op een peesontsteking in de knie dan een zittend beroep.

Symptomen peesontsteking knie

Een peesontsteking aan de knie gaat gepaard met verschillende symptomen. De pees kan wat dikker zijn en ook wat harder en dikker aanvoelen. Vaak is het ook pijnlijk om druk te geven op de pees. Wat ook pijnlijk is, is het aanspannen van de pees. Bijvoorbeeld hurken en traplopen kunnen bij een fikse ontsteking zelfs bijna onmogelijk zijn. Daarnaast kunnen de bewegingen van de knie beperkt zijn. Actief zal het strekken pijn geven. Passief zal het rekken van de pees pijn geven. Je rekt de pees door je hak naar je bil te brengen. Dit zal moeilijk gaan wanneer de pees ontstoken is.

Krakend gevoel knie

Soms kan tijdens het bewegen een krakend gevoel aanwezig zijn in de knie. Bij een ontsteking gaat het lichaam vaak wat vocht aanmaken. Dit zit tijdens bewegen in de weg. Dit vocht kan een krakend, sponzig gevoel geven. Je hoort dit over het algemeen niet aan de buitenkant.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net