Home » Peesontsteking Arm

Peesontsteking Arm

 

In de arm lopen heel veel spieren en pezen. De bovenarm valt nog mee, maar zeker de onderarm is anatomisch gezien een ingewikkeld verhaal. Om de pols alle vingers goed te kunnen bewegen moet alles goed kunnen functioneren. Wanneer er één klein schakeltje is wat dit niet doet, kan dit gelijk klachten geven. Wat dat betreft zit het lichaam wonderlijk in elkaar.

 

Peesontsteking elleboog

Bij het elleboog gewricht zitten twee belangrijke en bekende pezen die ontstoken kunnen raken.

 

Tennisarm

De bekendste vorm van een peesontsteking is de tennisarm of tenniselleboog. De spier aanhechting zit aan de bovenzijde van de elleboog en loopt via de bovenzijde van de onderarm, over de handrug naar de vingers toe. De pijn wordt vaak gevoeld bij de aanhechting van de pezen bij de elleboog. Wanneer hier druk op komt is dit pijnlijk. Vermijdt het optillen van voorwerpen met de handrug naar boven. Doe dit bij voorkeur met de handpalm naar boven; hierbij worden de spieren aan de andere kant van de arm aan het werk gezet en de tenniselleboog zoveel mogelijk ontlast.
Tenniselleboog heeft zijn naam te danken aan de blessure aan de extensoren van de onderarm die bij tennissers veelvuldig voorkomt.

 

Golversarm

Golverselleboog is de tegenhanger van de tenniselleboog. Deze komt wat minder vaak voor. De pezen van de golversarm zitten aan de binnenzijde van de elleboog. Ze lopen via de binnenzijde / onderzijde van de onderarm naar de vingers. De functie van de pezen is om de pols te buigen en de de knijpfunctie van de hand.

 

Tapen van tenniselleboog of golverselleboog

Wanneer er een ontsteking in de onderarm is, kan het zinvol zijn dit door een fysiotherapeut te laten tapen. Hier wordt de bekende medical tape of cure tape voor gebruikt.

 

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net