Home » Peesontsteking Duim

Peesontsteking Duim

 

 

In de onderarm lopen en hand lopen een heel aantal kleine spieren en de daarbij behorende pezen. Er is één pees die specifiek van de onderarm naar de duim loopt en eindigt op het laatste kootje van het duimgewricht. Deze zorgt voor de bewegingen die de duim kan maken, het strekken van beide gewrichtjes.

Wanneer de pees van de duim ontstoken is, wordt de pijn vaak gevoeld in de onderarm, maar ook in de duim. In de onderarm wordt de pijn gevoeld omdat daar het begin is van de peesaanhechting. Bij een peesontsteking is vaak het gehele verloop van de spier / pees pijnlijk. Door de pees licht te masseren geef je de doorbloeding een impuls. Vaak is dit op het moment pijnlijk, maar geeft na de tijd verlichting van klachten.

 

Wat te doen bij peesontsteking duim

Bij een peesontsteking in de duim is het raadzaam de duim een paar dagen met rust te laten. Doe geen activiteiten waarbij de duim zwaar belast wordt. Zeker wanneer de ontsteking acuut is, is dit belangrijk. Vermijd het zwaar tillen van voorwerpen, uitwringen van sopdoekjes e.d. Waarschijnlijk verneemt u aan de pijn snel genoeg wanneer iets voor de duimpees zwaar is.

 

Peesontsteking duim tapen

De pees die naar de duim toe loopt is een pees die oppervlakkig ligt en daardoor goed getaped kan worden. Wanneer een pees ontstoken is kan het zinvol zijn deze te tapen. Tegenwoordig is de Medical Tape in opkomst, wat vaak een effectieve werking heeft. De tape wordt aangebracht met een bepaalde rek. Dit zorgt ervoor dat de ruimte onder de huid tussen pees en huid vergroot wordt. Zo ontstaat er minder druk op de pijnsensoren en is er meer ruimte voor circulatie. Dit versnelt het genezingsproces. Daarnaast zorgt de pees dat de bewegingen waarbij de pees teveel wordt gerekt, vermeden worden. Medical Tape kan door sommige fysiotherapeuten worden aangebracht.

 

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net