Home » Peesontsteking Duim » Peesontsteking duim oefeningen

Peesontsteking duim oefeningen

 

Wanneer je een peesontsteking van de duim hebt, kun je hier behoorlijk last van hebben. Ondanks dat het niet zo’n grote pees is. Het bewegen van de duim kan wat crepitatie geven, het gevoel alsof het van binnen wat kraakt. Dit komt waarschijnlijk doordat er door de ontsteking wat vocht bij de pees zit. Wanneer de duim beweegt, beweegt de pees. Dit kan een krakend gevoel geven.

Rekken bij een peesontsteking van de duim

Bij een peesontsteking van de duim zou je de spier voorzichtig wat kunnen rekken. Dit doe je door de duim naar binnen te bewegen, richting de pink. Dit geeft waarschijnlijk pijn, en misschien komt hij er niet eens. Rekken doe je op geleide van de pijn. Ga het vooral niet forceren, daardoor krijg je alleen maar meer last. Herhaal dit meerdere keren gedurende de dag, en wellicht merk je na een aantal keer, of een aantal dagen dat er meer beweging in de pees komt. Door meer beweging in de pees te krijgen, zonder dat hij hiervoor zelf hoeft te werken, kan dit een pijndempend effect hebbben.

Krachtoefeningen bij een peesontsteking van de duim

Bij een peesontsteking van de duim kun je verder beter geen krachtoefeningen doen. Dit is te belastend, hierdoor zullen de klachten alleen maar toenemen. Ook heeft het voor het herstel in de acute fase geen functie. Het voegt dan dus niks toe. Wanneer de ontsteking op z’n retour is, en je merkt dat de belastbaarheid weer toeneemt, kun je wel rustig aan met wat krachtoefeningetjes beginnen. Vaak is het voldoende om de duim / pols niet meer te ontzien tijdens de dagelijkse bezigheden.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net