Home » Peesontsteking voet » Peesontsteking voet homeopathie

Peesontsteking voet homeopathie

 

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. Er worden gebruik gemaakt van natuurlijke geneesmiddelen en de therapie wordt gebaseerd op natuurwetenschappelijke wetten. Het lichaam wordt op een natuurlijke manier ondersteund om te gaan herstellen. Een homeopaat kan dus natuurlijke geneesmiddelen voorschrijven.

Homeopathie valt onder de alternatieve geneeswijzen. Dit staat vaak tegenover de westerse, reguliere geneeswijzen. Bijvoorbeeld ook tegenover de injectie. Vaak wordt homeopathie wel (deels) vergoedt.

Homeopathie is erop gericht om je immuunsysteem te ondersteunen. Als je immuunsysteem goed functioneert, ben je weerbaarder en kan je lichaam zich verweren tegen een ontsteking. Vaak zie je een ontsteking de kop opsteken als de weerstand wat verminderd is. Bijvoorbeeld door een drukke periode, veel stress of het herstellen na griep.

Bij het behandelen door een homeopaat wordt dus eigenlijk de klacht vanuit breder perspectief bekeken. Het gehele lichaam wordt onder de loep genomen, in plaats van alleen de voet waar de pees ontstoken is.
Ditzelfde geldt voor de alternatieve behandeling. Ook hier wordt breder ingezoomd en vooral van binnenuit bekeken.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net