Home » Peesontsteking voet » Peesontsteking voet injectie

Peesontsteking voet injectie

 

Een peesontsteking in de voet kan op verschillende plekken in de voet voorkomen. Het is belangrijk om er iets mee te doen. Het zal uit zichzelf niet overgaan. Sterker nog: vaak wordt het dan juist alleen maar erger. Je hebt de kans dat de ontsteking dan een chronische kwaal wordt.

Bij een peesontsteking in de voet kan een injectie worden gegeven door de huisarts.
Een injectie werkt lokaal en vaak effectief, doordat de vloeistof gelijk op de goede plek wordt ingebracht.

De injectie

Een injectie bevat meestal zowel pijnstillende als ontstekingsremmende stoffen. Pijnstillende stoffen zijn bijvoorbeeld triamcinolon, dexamethason of methylprednisolon. Soms wordt er een verdovingsmiddel (lokaal) in de peesschede gespoten. Dit is bijvoorbeeld lidocaïne.

Hoe vaak mag ik een injectie krijgen?

Een injectie mag een aantal keer herhaald worden. Soms is dit zelfs nodig voordat de ontsteking volledig verdwijnt. Twee maanden lang kan de injectie elke twee tot drie weken herhaald worden.

Het is belangrijk om niet te lang door te lopen met een peesontsteking in de voet. Wanneer de ontsteking chronisch is, reageert deze moeilijker op medicatie en injectie. De ontsteking is dan veel hardnekkiger.

De injectie zal de pijn laten minderen. Let wel, pijn is een signaal dat de voet rust nodig heeft. Als die pijn er niet meer is, is het wel belangrijk om de voet de nodige rust te geven. Anders zal de ontsteking vrij snel weer actief worden.

Bijwerkingen na een injectie bij een peesonsteking?

Meestal geeft een injectie bij een peesontsteking geen bijwerkingen.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net