Home » Peesontsteking voet » Peesontsteking voet medicijnen

Peesontsteking voet medicijnen

 

Er kunnen verschillende medicijnen gebruikt worden bij een peesontsteking. De medicijnen worden door een huisarts voorgeschreven. Ga hier niet zelf mee experimenteren!

Voordat je naar de huisarts gaat voor medicijnen, zou je zelf alvast wat thuiswerk kunnen doen om hopelijk de klachten wat te minderen. Vermijdt overbodig lopen en belasten van de voet zodat de ontsteking de nodige rust krijgt voor herstel. Leg de voet hoog om het vocht weg te kunnen voeren.

Pijnstillers

Pijn is de hoofdklacht bij een peesontsteking. De medicijnen die worden voorgeschreven, bevatten pijnstilling. Dit doet echter niks aan de ontsteking. Het verhelpt alleen de klacht, niet alleen de kwaal. Bij de drogist zijn paracetamols te koop. Die kun je nemen. Een huisarts kan eventueel zwaardere pijnstilling geven, indien gewenst. Let op, sommige pijnstillers beïnvloeden de rijvaardigheid. Hier mag je niet mee autorijden in verband met een vertraagd reactievermogen.

Ontstekingsremmer

Sommige orale medicijnen bevatten ontstekingsremmers. Dit zorgt ervoor dat de ontsteking gedempt wordt. Hierdoor verminderd uiteindelijk ook de pijn. Check altijd of je mag autorijden met medicijnen. Als je merkt dat je wat suf wordt door het medicijn, is het verstandig om tijdelijk niet achter het stuur te stappen. Er zijn ook medicijnen die zowel pijnstillend als ontstekingsremmend werken.
Een kuur duurt vaak zeven tot tien dagen. Wanneer je een kuur krijgt voorgeschreven, maak deze dan af. Stop niet halverwege omdat het wel gaat.

Injectie

Er kan ook een injectie in de pees gegeven worden. Dit geeft gelijk een lokale werking, werkt daardoor vaak sneller en effectiever.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net