Home » Peesontsteking voet » Peesontsteking voet symptomen

Peesontsteking voet symptomen

 

Bij een ontsteking van een pees in de voet zijn er verschillende symptomen. Meestal is het bij een peesontsteking in de voet pijnlijk om op de voet te staan. Verder is het soms pijnlijk om een stevige schoen aan te hebben; dit geeft teveel druk op de ontsteking.

Plaats van pijn bij peesontsteking

Zoals al beschreven kunnen er in de voet verschillende pezen ontstoken zijn. Welke pees ontstoken is, is onder andere te zien aan waar de pijn gelocaliseerd is. Een hielspoor zit aan de onderzijde van de voet. De achillespees (kuitspier), zit aan de achterzijde en de Peroneus zit aan de buitenkant. Bij aanraking neemt de pijn toe.

Zwelling bij peesontsteking

Bij een ontsteking hoopt zich vrijwel altijd vocht op. Het vocht zit rond de plaats van de ontsteking. Je kunt het vocht vaak wel zien, als een soort paasei of verdikking wat onder de huid zit. Ook kun je het voelen. Wanneer je erover heen strijkt geeft dit soms een knisperend geluid / gevoel.

Roodheid bij peesontsteking

Bij een peesontsteking verkleurt de huid. Er is een rode plek zichtbaar. Wanneer er een verkleuring is in de vorm van een blauwe/zwarte streep, direct contact opnemen met de huisarts. Dit zou het teken kunnen zijn dat er bacteriƫn in de bloedbaan zijn gekomen.

Warme plek bij peesontsteking

De plek van de ontsteking voelt vaak warm aan. Het is ook wat rood verkleurt.

Koorts bij peesontsteking

Een peesontsteking kan zelfs koorts en algehele malaise geven. Het is dan raadzaam om langs de huisarts te gaan om te bespreken of ontstekingsremmers nodig zijn.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net