Home » Peesontsteking Pols » Peesontsteking pols homeopathie

Peesontsteking pols homeopathie

 

Peesontsteking aan de pols: welke behandeling?

Wanneer je een peesontsteking aan de pols hebt, kun je kiezen uit verschillende soorten therapie├źn. Soms is het lastig iets te kiezen en zie je door de bomen het bos niet meer. Een huisarts verwijst vaak door naar personen waar hij mee samenwerkt, of therapie├źn waar hij goede resultaten van hoort, kent of weet. Voor een peesontsteking van de pols kun je bij verschillende therapeuten terecht. Al snel denk je aan een fysiotherapeut, of misschien een manueel therapeut, chiropractor of osteopaat.

Homeopathie bij een peesontsteking

Homeopathie valt onder de alternatieve geneeswijzen, net zoals bijvoorbeeld acupunctuur, orthomoleculaire geneeswijzen of psychomotore therapie. Hierdoor kan het zijn dat de behandeling ook niet volledig vergoedt wordt door de verzekering.
Bij een peesontsteking is het lichaam aan het werk om een ontsteking te bestrijden. Hierbij is het immuunsysteem actief. Een ontsteking bestrijden heeft ook alles met hormonen te maken. Een homeopaat kan middeltjes voorschrijven om het immuunsysteem te ondersteunen of juist een ontsteking te remmen. Een alternatieve geneeswijze bekijkt vaak hele andere invalshoeken dan de reguliere geneeswijze. Een bezoekje kan verhelderend zijn en zou je eens kunnen overwegen. Homeopathie is vaak nog een wat onbekend vlak omdat het onder de alternatieve geneeswijzen valt en vaak niet geheel vergoed wordt door de zorgverzekering.

Voeding en kruiden

Voeding en kruiden kunnen veel doen bij allerlei fysieke en psychische processen. Inname van bepaalde voeding of kruiden kan een positieve of een negatieve boost geven. Hier is nog relatief veel onbekendheid over. Er zijn bijvoorbeeld kruiden die ontstekingsremmend werken. Een wijziging in je voedingsinname kan dus zeker wel een effect hebben op het herstellen van een ontsteking. Zeker wanneer de ontsteking al langere tijd aanwezig is, en misschien zelfs chronisch is geworden kan het wel goed zijn dit eens onder de loep te (laten) nemen.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net