Home » Peesontsteking Pols » Peesontsteking pols medicijnen

Peesontsteking pols medicijnen

 

Een peesontsteking in de pols is een pijnlijke klacht. Het kan veel klachten geven en je kunt er letterlijk door onthand zijn. De pols bewegen doet al zeer, helemaal wanneer deze ook nog eens belast wordt.
Vaak gaan mensen die een peesontsteking aan de pols hebben, op een gegeven moment naar de huisarts. Het is dan ook een pijnlijke kwaal die veel beperkingen kan geven.

Rust: het beste medicijn

Wanneer er een ontsteking is in het lichaam, is rust het allerbelangrijkste medicijn. Zorg dus dat je de pols tijdens met rust (kunt) laten. Als je een kantoorbaan hebt, vermijdt schrijven en muizen. Werk je achter de lopende band; misschien zijn er tijdelijk andere werkzaamheden. Rust is de belangrijkste voorwaarden voor herstel. Als je te weinig of te laat rust neemt, wordt de kans op restklachten groter. Wil je voor een zo goed mogelijk herstel gaan? Dan is rust echt essentieel.

Medicijnen die de huisarts kan voorschrijven bij een peesontsteking aan de pols

Als je bij een huisarts komt met een peesontsteking, kan hij medicijnen voorschrijven. Dit zijn medicijnen waar ontstekingsremmers en pijnstillers in zitten. Door deze medicijnen een tijdje te slikken verminderd de ontsteking, en ook de pijn wordt uitgedoofd. Vaak geven de medicijnen vrij snel verlichting van de pijn. Let wel op dat je er soms wat versuft van kan worden. In het verkeer bijvoorbeeld kan dat wat gevaarlijk zijn. Bedenk goed of het veilig is om de weg op te gaan. Ook met een peesontsteking in de pols kan autorijden tijdelijk wat minder veilig zijn.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net