Home » Peesontsteking Pols » Peesontsteking pols operatie

Peesontsteking pols operatie

 

Een peesontsteking in de pols kan geopereerd worden. Dit wordt nog weleens overwogen wanneer de ontsteking zeer heftig is, of behandelingen geen pijnvermindering geven.

Bij een peesontsteking zwelt de pees wat op doordat deze geïrriteerd is. Hierdoor ontstaat er wrijving tijdens bewegen, tussen de peesschacht en de pees.

Wat gebeurt er tijdens een operatie aan een ontstoken pees van de pols?

Tijdens de operatie wordt het omhulsel (de peesschacht) van de ontstoken en gezwollen pees opengesneden. Het geheel heeft nu ruimte om te bewegen. De druk wordt er als het ware af gehaald. Het is niet zo’n grote operatie. De operatie is meestal poliklinisch.

Na de operatie

Na de operatie wordt een verband aangebracht. De pols krijgt hiermee enkele dagen rust. Na de operatie kan gestart worden met handtherapie of fysiotherapie. Dit kan vanaf ongeveer een week na de operatie. Tijdens de therapie krijg je tevens praktische adviezen voor thuis- of werksituatie.
Als de pijn weg is, en de pols hersteld, kun je de pols weer gewoon gaan gebruiken.

Rust!

Rust is erg belangrijk in het herstel. Neem ook echt de tijd voor rust. Heb je die tijd niet, dan kun je de operatie beter uitstellen tot wanneer je wel tijd hebt om een stapje terug te doen. Rust is erg belangrijk. Als de pols niet voldoende rust krijgt, kunnen er altijd restklachten blijven bestaan.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net