Home » Peesontsteking Schouder » Peesontsteking schouder alternatieve behandeling

Peesontsteking schouder alternatieve behandeling

 

Een peesontsteking in de schouder is een klacht die best wel veel voorkomt. Het schoudergewricht is een draaigewricht, en daardoor ook kwetsbaar en makkelijk te overbelasten.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij een peesontsteking in de schouder. Zoals al besproken kunnen er medicijnen voorgeschreven worden, is rust belangrijk, kan er een injectie gegeven worden in de pees of kunnen er oefeningen gedaan worden. De oefeningen kunnen gegeven worden door de fysiotherapeut. Hij kan ook beoordelen of er nog een andere behandelvorm dan oefentherapie noodzakelijk is.

De hierboven genoemde behandelingen bij een peesontsteking zijn behandelingen uit het reguliere circuit. Ze worden veel gebruikt, en ook door huisartsen aanbevolen.

Waar huisartsen soms minder mee bekend zijn, zijn alternatieve geneeswijzen. Alternatieve geneeswijzen hebben vaak hun oorsprong (en denkwijze) uit het oosten terwijl onze geneeskunde een westerse benaderingswijze is.
Voorbeelden van alternatieve methodes zijn accupunctuur en homeopathie. Accupunctuur werkt met chinese massage, kruiden en naalden. Een homeopaat schrijft natuurlijke middelen voor om de kwaal te verhelpen. Zowel bij accupunctuur als homeopathie worden pijnklachten behandeld. Beiden zouden een optie kunnen zijn bij het behandelen van een peesontsteking.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net