Home » Peesontsteking Schouder » Peesontsteking schouder injectie

Peesontsteking schouder injectie

 

Behandeling van een peesontsteking in de schouder

Een peesontsteking in de schouder kun je op verschillende manieren behandelen. Zoals genoemd is rust een erg belangrijk deel van het herstel. Ontzie de schouder in de dagelijkse bezigheden.
Verder kan fysiotherapie goed zijn. Een fysiotherapeut kan oefeningen geven die het herstel ondersteunen. Ook kan een arts besluiten om een injectie in de schouder te geven bij een peesontsteking in de schouder.

Injectie bij een peesontsteking in de schouder

De injectie die gegeven wordt, bevat pijnstilling en ontstekingsremmende vloeistoffen. Dit zorgt er dus voor de én de pijn gedempt wordt, én de ontsteking bestreden wordt. Doordat dit direct in de plaats van ontsteking wordt ingespoten, geeft dit vaak sneller resultaat dan bijvoorbeeld een diclofenac kuur.

Wie geeft de injectie bij een peesontsteking in de schouder?

In principe mag een huisarts de injectie geven bij een peesontsteking in de schouder. Een huisarts mag zelf beoordelen of hij hiervoor bekwaam genoeg is om dit zelf te doen. Zo niet, kan hij verwijzen naar een andere huisarts of orthopeed. Soms wordt er eerst met een echo gekeken waar de ontsteking zit, alvorens de injectie wordt toegediend.

Werkt een injectie bij een peesontsteking in de schouder altijd?

Een injectie bij een peesontsteking in de schouder werkt natuurlijk nooit in 100% van de gevallen. Er zijn, om wat voor reden dan ook, altijd situaties waarbij de injectie niet het gewenste effect heeft.

Hoe snel merk ik effect nadat ik een injectie krijg bij een peesontsteking in de schouder?

Over het algemeen doet een injectie vrij snel zijn werk. Mensen merken soms meteen of binnen enkele uren al vermindering van pijn. Als er binnen een paar dagen nog geen verbetering heeft plaatsgevonden, is de kans groot dat dit helaas ook niet meer gebeurt.

Hoe lang werkt een injectie bij een peesontsteking in de schouder?

Wanneer een injectie goed gezet is en dus helpt, werkt deze zo’n 6 weken. Als de injectie weer is uitgewerkt neemt de pijn weer wat toe. De pijn is niet meer zo heftig als hij voor de injectie was. De ontsteking is immers ook alweer gedempt door de injectie.

Hoe vaak mag ik een injectie?

Een injectie mag niet te vaak gegeven worden op dezelfde plaats. Een injectie bij een peesontsteking in de schouder mag zo’n 2-3 keer per jaar gegeven worden. Je kunt (bij wijze van spreken) dus niet 4x in 6 weken tijd zo’n injectie krijgen, om te proberen omdat de voorgaanden niet het gewenste effect hadden.
In sommige gevallen van bijvoorbeeld heupartrose geeft een orthopeed een injectie in het gewricht (met behulp van echo of rontgen) die langdurig werkt. Deze mag wel meerdere jaren achter elkaar gegeven worden.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net