Home » Peesontsteking Schouder » Peesontsteking schouder medicijnen

Peesontsteking schouder medicijnen

 

Peesontsteking in de schouder

Een peesontsteking in de schouder kan acuut optreden. Dit is erg pijnlijk. Het kan daardoor moeilijk zijn om de schouder van het lichaam af te bewegen. Verder kunnen zelfs ontstekingsfactoren duidelijk aanwezig zijn. Het kan zelfs zo zijn dat je wat koortsig bent door een peesontsteking. De huisarts kan dan medicijnen voorschrijven.

Medicijnen bij een peesontsteking in de schouder

De medicijnen die de huisarts kan voorschrijven zorgen voor twee belangrijke dingen. Ten eerste wordt de pijn gedempt. Ten tweede wordt de ontsteking geremd. De medicijnen die voorgeschreven kunnen worden, heten ook wel NSAID’s, of ontstekingsremmers. Een voorbeeld van een veel voorgeschreven NSAID is diclofenac. Diclofenac is alleen op recept verkrijgbaar. Ibuprofen bijvoorbeeld is te koop bij de drogist en heeft ook een pijnstillende en ontstekingsremmende werking.

Injectie bij een peesontsteking in de schouder

Een injectie is natuurlijk ook een soort medicijn. De huisarts kan een injectie geven. De injectie bestaat uit cortico-costeroiden. Cortico costeroiden spelen een belangrijke rol bij het remmen van ontstekingsreacties in het lichaam. Het effect van een injectie is soms met een paar minuten al merkbaar, of anders binnen twee weken. Cortico costeroid is een stresshormoon dat wordt geproduceerd door de bijnierschors. Het is een belangrijk hormoon bij het remmen van ontstekingsreacties. Een injectie wordt niet zomaar gegeven, eerst worden andere behandelmethodes geprobeerd; bijvoorbeeld medicijnen of fysiotherapie.

© 2011 - 2021 Peesontsteking.net